you're a mystery yourself
Friday, May 15, 2009
11:06 PM

smlm aku g mkn steamboat buffet kt bandar sunway.ktorg g dlm 6 org kesemuanya.sume pg dgn nafsu mak t-rex n sume org yakin dgn kebolehan perut2 tercinta utk mkn sbyk mgkin.aku siap ckap n usap2 perut lg sblum masuk kedai tu..."go my baby...i know u can do it".dgn thp lapa yg amat, dgn berbreakfastkn hanya 3 keping nugget n sepotong betik, aku bg sokongan moral kt perut aku utk meneruskn perjuangan mkn buffet yg terhidang mewah itu.harusla mkn byk okkk...bkn senang nk pg ni.n bkn leh pg slalu pn

masuk je kedai,ape lg.sume org mkn mcm pirana.sume kebulur ambk yg itu yg ini.pastu lps ktorg sume dh muak mkn seafood, aku tgk kwn aku yg sorg ni dia g kt buffet hall.aku pn ape lg,ikut jgk la.lgpn kbtln aku mmg nk ambk air pn.aku tgk die g dessert section.kt dessert section tu, ade laici kang, fruit cocktail n garnish2 utk aiskrim.garnish2 utk aiskrim tu ade ceri hijau, ceri merah, grounded peanuts n shredded coconuts. n of course la sbb dessert ade ais krim, ade la scoop ais krim yg dicelup dlm bekas steel yg diisi penuh dgn air paipppppp..aku tgk kwn aku ni,bkn main excited gle dgn dessert2 ni.bkn main gembira alang kepalang..sbb dessert byk sgt kn..

'wuiiiihhhhh...ang tgk la ni.dessert byk!!!! sukaaaaaaaa !!!!'
'yela2.aku tau la dessert byk.aku nmpak.bkn buta pn...ni ang tgh wt ape ni dgn bowl ni?'
'aku nk mkn dessert laaaa...bykkkkkk ni...'
'abis tu, ni ang tgh wt ape ni..?asal ambk sume garnish2 ni?'
'garnish2 ni ala laici kang la..sdpppp2...'
'owhh...ok2..'

masa tu aku diamkn diri je.aku tgk bowl dia mcm smcm jeee..mcm pelikkkk gle.mn tak nya, dia cmpurkn ceri merah, ceri hijau, shredded coconut n peanut sekaligus.aku x pnh tgk pn laici kang sebegitu rupa seumur hidup akuuuu.tp xpela kn.aku diamkn diri je la.sbb aku mn tau kot2 la ade laici kang yg brbagai jenis.lgpn kwn aku ni mahir cket bab2 laici kang.

'asyi2..ang rasa yg ayaq (air) dlm bekas steel ni, yg ade scoop ni, ayaq gula kn..?'
'aah..ye la kot ayaq gula..'

ape lg..mdgrkn pengesahan jwpn dr aku yg mengatakn air itu adalah air gula, dia dgn ala2 chef memasukkn la dua scoop air yg dikatakn air gula itu dlm bowl dia.ape lggggg...maka berenang2la ceri2, coconut n peanut itu dgn sebebas2nya di dlm mangkuk yg kecik itu.pastu kwn aku pi dok tmpt dia..aku time tu garu2 kepala tgk bowl dia.tgh confuse dgn ape yg dia wt td.x pnh aku tgk org mkn dessert sebegitu ANEEHHHH rupanya.pastu time aku dok confuse2,aku trpndang la customer lain pg dessert section jgk.rupe2nya br aku tau, yg garnish2 tu utk ais krim.aku pn ape lg..cpt2 g kt seat aku n bgtau kwn aku psl hal ni

'bangang..tu garnish utk aiskrim la.bknnya LAICI KANG.bodooooo...'
'hah..?? ya ka..??'

tuntasnya, kwn2 aku yg lain gelak la mengenangkn kebodohan kwn aku itu.pastu kwn aku ni nk pi blk kt dessert section..

'takpa2.kalu lagu tu,aku pi tmbah ais krim dlm bowl aku ni'
'suka ati ang la.mgkuk ang.bkn mgkuk aku'

lps dia tmbah ais krim, ape lg...bselera bagai nk rak la dia mkn.kira sdp habis la tu.walhal muka mcm tgh thn muntah time mkn ais krim tu sbb bowl dia mcm meloyakn je aku tgk.aku bgtau kwn aku tu.xyah la abis kn kalau x mmpu.dia ckap xleh cmtu.kena abiskn jgk, sbb once kalau ambk something, kena abiskn.gasak dia.jgn muntah sudah pasni.pastu lps bpe minit, aku pi la kt buffet hall sbb nk mkn ais krim pulak.pastu kwn aku yg td,dia ikut aku jgk.pastu dia tgk aku wt apa...

'uihhhh asyi.ang wt pa..??'
'aku nk mkn ais krim la.awat?? nk ka..??'
'nk2...aku nk la jgk'

pastu kt tgn aku, harusla aku pegang scoop ais krim kn.pastu bile kwn aku pndg aku pegang scoop ais krim tu, n dia tgk air yg direndam dlm bekas scoop ais krim tu, dia mula pndang aku n jerit2...

'asyiiiiiiiiiiii...apa aku wt td????'
aku dan2 pndang scoop kt tgn aku...kahkahkahkahkah
'lorrrrrr...aku lupaaaa...ni scoop utk ayaq gula ang kn??? meh cni aku nk tgk ayaq gula ang, dh jd kaler apa...waaaaaaaaa..tgk ayaq gula ang.kaler dh keruh n bcmpur..ayaq gula la sgt...tu air utk tggalkn sisa ais krim yg melekat kt scoop la bangang!! ntah2 dia guna ayaq paipp utk celup scoop tu.xpa2..plg teruk pn ang akn dpt taunnnnnn.aku leh lwt ang kt hospital.hahahahhaha'

ape lg.kwn aku dan2 pg muntah kt toilet..... aku pulak yg brmulut jahat ini,harusla mnceritakn cite hot n sensasi ni kt meja mkn kami.sepulangnya kwn aku dr toilet, dia dikutuk n digelak hebat.pdn muka!!! hahahahha

MORAL OF THE STORY: JANGAN PCAYA CKAP AKU, SBB AKU PN BODO JGK..DUA2 SAMA BANGANG N SENGAL.HAHAHHAHAHA

Labels:

let the curtain falls. 2 any comments?

profile

Name: Syira Zawawi
Age: I'll be a year older on every 30.10.86.

Love Me & I'll Love You
Hate Me & I'll Hate You

Syira Zawawi

Create Your Badge

about me

i am a teacher yet seldom i practise what i preached.i'm so sorry. i'm just a normal human being

loves and hates

Loves talking, sleeping and eating (hopeless creature!)

gossip


other worlds

meriah.u.oll
fathiah
jannah
zyerila
izat
lysa
saiful anuar
sheera
hanafi
kak nisa
fauzi
miza
mard
cohort 3 blog
jarod
sufy

reminiscence

March 2009
May 2009
October 2009
December 2009
January 2010
March 2010
April 2010
June 2010
December 2010

credits

designer