you're a mystery yourself
Tuesday, March 24, 2009
12:19 PM

adala satu hikayat yg tlh berlaku dlm dewan kuliah C. ternyata 3 ekor jebons ini tersangat bangang yg the ultimate n lecture yg 1 jam tu satu hape pn x masuk dlm otak.dan jebons2 ini biala sy memperkenalkn identitinya masing2.jebon 1 ialah hanafiah, jebon 2 ialah sy sndiri n jebon 3 ialah amnah.dlm lecture hall itu sgt la kondusif utk sesi chit chatting n gurau senda di antara kami. sbb x fhm apa yg diajar,harusla sy bersama jebons itu mula mengayam ketupat bermesyuarat tingkap di blkg.mula2 harusla sy n hanafiah yg berckap2 sebab sy dgn dia dok sebelah menyebelah gitewww.tgh membincangkn psl hal format laptop katanyerrrr...sbb tau2 la kn laptop vintage sy itu teramatla vintage zmn paleolitiknya hingga layak dihumban2 n diberi nafas baru dgn membetulkn kemerengannya itu.pastu lps abis diskas, kami mcm pndg task sheet yg kami dpt dgn sejuta kebenakan yg ada di dlm otak.di dlm task sheet itu, byk sgt la lambang 'X' n nmbor2 yg x mmpu difhmi oleh otak bodo sy.mslhnya bkn stkat aku sorg aje, hanafiah n amnah pn x fhm jgk.tuntasnya harus la sy mbuat kesimpulan, bkn sy sorg je yg jd bangang dlm lecture hall ni.ramai lg comrades2 sama level mereng mcm sy yg tlh dipeningkn dgn lambang 'X' n nmbor2 itu.tgk sy dok garu2 kepala n bising2 psl lambang X tu, saiful adha ckap 'dh kalo ko x fhm ko dok diam2.xpn bile org ckap yes, ko meriahkn lg yes itu dgn ckap yes jgk'.aku pn ape lg..dan2 tu menguatkn kelantangan suara teacher sy melaungkan yes bersama2 dgn org lain, walaupn sy xtau la yes tu psl ape

n bile dh jd cmtu, harusla sy off task lg.dh dok seat blkg n ada geng2 bercakap, mulut sy terus di-fully charged utk membuka sbrg topik.tp blum sempat sy membuka topik perbualan, hanafiah menawarkan asam yg tinggal bbrp ciput itu aje.waaaaaahhhh, trsgt la langkah kanan sy ari ni. sy rasa sy langkah kanan ari ni coz sy dok tepi dia n kbtln dia ade asam.selama2 ni x pnh pn sy dok tepi dia.bukanla sy x hengen..sebelum2 ni sy x terlintas nk dok tepi dia. ari ni dok tepi dia pn sbb nk tnya psl kesudian format laptop sy yg very the adooooo itu (hahahahhaha.jahat gile mulut aku!).ape lg..sbb tawaran asam itu dtg dr hanafiah, terus sy ckap sy nk..walhal sy bknla penggemar asam yg tegar.sebelum sy ambik asam hanafiah itu, sy sempat bercakap...

"tq la hanafiah. ni aku tibe2 leh mkn asam ni asal ek..?? mengandung buntingkah aku...??"

pastu amnah pn dan2 menjawab dgn kemenyampukannya yg x diberi salam.."perut ko dh sedia bunting...x pnh off kebuntingan perut ko tuh.."

sy dgn penuh setuju dgn statement amnah tuntasnya mnjwb,.."mmgla selama ni perut aku boncit memboyot..tp ari ni baby lemak aku mengizinkn aku menyentuh mkanan masam. kalau ko yg bg,aku x hengen sgt..x bpe special kalo ko bg.hahahhaha"

harus la sy kena ambik asam dr hanafiah ni. mn tau berkat ambik asam dr tgn dia, pasni dia akn repair laptop sy bg kuasa kuda laptop sy tu cpt cket ke, xpn pasni hanafiah memasukkn software yg lg best meletup ke. kalau la sy ambik asam dr amnah, ape yg sy dpt sekadar dr kekenyangan n muka kelat menaham masam time mkn asam? very adoooo jgk kn? that's y sy menyambar kilat asam yg ditawarkan oleh hanafiah yg amat I.T literate itu.hehehheheh

pastu sbb bosan yg thp langit 7, hanafiah bg satu teka teki kt sy yg amat terkenal dgn kebodohan yg mmg dh dicop-sirim bertakhtakn ISO lg...

"ni aku nk teka, ikan ape yg plg besar..?"

sy mula la suspect, ni msti teka teki bangang ni.tp sbb nk menunjukkn kecendekiawan sy, sy harusla dgn bangganya mnjwb ..."ikan paus la.ikan paus kn ikan terbesar di lautan.."

"ok fine..aku nk teka lagi. ikan paus ape yg plg besar?"

"hoi.kalau cmni, smpai bile nk ade penghabisan?? aci aku jwb 1, jwpn aku ni akn dijadikn soalan.dh la.aku nk give-up.."

"ishhh la ko ni.jgnla cmni..jgn risau.ade la penghujung kpd teka teki aku ni.."

"yela2.ikan paus plg besar ialah ikan paus putih.."punyala sy excited jwb soalan tu, sbb tibe2 dpt jwpn yg bernas n nmpak mcm ilmuwan cket.punyala sy jwb soalan itu smbil melompat2 ala2 anak kanggaru di atas kerusi smpai bergempa bumi 1 row.sorry guys!! hahahahahhaha.

"ok2.leh time la jwpn ko tuh.skrg ikan paus putih ape yg plg besar?"

haahhh??? mata sy hampir tertonjol keluar dgn soalan bangang itu.harusla sy pndang hanafiah mcm anak ayam.rasa nk cekik2 mmpus citu je.smpai bile xkn abis kalau teka teki cmni.tuntas sy sentap, dan2 tu sy give-up la.

"ko ingt aku ape?? ko ingt aku pnya binatang fevret aku ikan paus putih ke smpai nk tau sume details? ko ingt keje aku mengukur kebesaran keraksasaan ikan paus tu ke? ni saje nk wt aku jd bodo free2..."

"laaaa,jgnla cmni.ni ko nk tau x ape jwpn dia?"

"yela ape dia?"

"jawapannya ialah ikan paus putih mengandung!!!!"

sy masa tu harusla terburai isi lemak perut ketawa ala2 kuntilanak di dlm lecture hall. n seperti biasa dgn tidak memberi salam, harusla amnah menhempuk blkg bdn sy sbb ketawa mcm ala2 tarzan pmpuan.tp bila sy cite kt dia ape teka teki hanafiah kt aku, tgk2 dia lak yg gelak over dr sy..smpai hentak2 meja lecture koooooo!!! very the over!!! nasib baik x berlubang je meja lecture tu dihempuk tgn gergasi ko itewwww .hehehehhehe

'ade lg teka teki ni.ikan paus putih mengandung ape yg plg besar?"

"sudahhhhhhhh...aku dh mls nk lyn.kalau aku ckap ikan paus putih mengandung kembar sepuluh pn bkn x tntu btl lg.sbb mn tau kalau ade yg over subur sgt,ade yg mengandung smpai berpuluh2 ekor ke...smpai bdn raksasa ikan paus itu tibe2 mnjd bersaiz kancil sbb penat beranak"

"ok2.ada teka teki lain.periuk belanga ape yg plg besar?"

"periuk belanga kenduri yg org masak gulai yg byk la.msti besar nk mmpus pnya.."

"slh...jwpnnya ialah PERIUK BELANGA YG DIGUNAKAN UTK MEMASAK IKAN PAUS PUTIH MENGANDUNG td laaaaaaaaaaaaa..."

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...buduuhhhhhhhhhhhhhh!! sy sentap!! tp harusla sy gelak mcm nk mati.kali ni sy ada teman seangkatan segelak ala2 tarzan bersama iaitu jebon amnah. kami gelak mcm nk mati smpai ade org kerling tgk ktorg sbb gelak yg melampau2 sgt.hehehehhehe

tp seryes bodo punya teka teki.sy tlh diperkotak-katikkan oleh hanafiah!!!! tidakk!!! hahahahahha

sgt tidak la sy sangka begini berakhirnya lecture kami yg 1 jam itu.sgt bodo n x bermanfaat lgsung! hehehhehehe

let the curtain falls. 3 any comments?

Wednesday, March 18, 2009
8:13 AM

aku selaku ejen commercial CNN ingin mncadangkn spenuh hati supaya:
(sepenuh hati la sgt, tgk2 aku sndiri x wt...dengorkn.. =D)

'stay in the dark for only 1 hour! a tiny effort of switching off our lights can bring a huge positive impact for the Earth. Come join us! Earth Hour '09. 28th March 830pm...'

akhirul kalam, put in your reminder gitew...

p/s: jgn pasni ade jebon2 yg pg repot kt TNB lak yg tmpt dia xde elektrik on this date. mn tau area korg2 tu penyokong Earth Hour 2009 yg tegar..


let the curtain falls. 2 any comments?

Sunday, March 15, 2009
12:04 PM

pada ketika ini, sumpah sy dh ultimate bengong and dah x bleh thn dgn awk.sebab awk pnya perangai, sy tlh meroyan thp crazy langit ke-7 mlm ni.awk tau x pukul brape skrg?? kalau time msia, sekarang ni dh pukul 3.10 am n kalau time sydney, dah pukul 6.10am.kalau ikut time msia, orang lain patutnya tgh berdengkur tdo mulut nganga2 tapi sy skrg ni join-venture dgn geng2 ayam jantan betina kt blkg umah sy mlyn karenah bengong awk mlm ni.kalau diikutkn time sydney pulak,mkcik2 n pkcik2 caucasians dh bgn siapkn breakfast n ape2 yg patut utk ke tempat keje.alahai la awk..asal la awk mlm ni jd cenggini pagi2 buta ni?? sy ingtkn lepas sy update ape2 yg patut kt bdn awk (baru td sy restore system awk,buang apa2 program yg patut n update antivirus), awk nk menabur jasa kt sy dgn mempercepatkn diri awk..tp tgk, awk mkin buat perangai.mkin jd crazy smpai sy rasa sy nk je pijak2 bdn awk mlm ni, nk je sy hempuk awk kt dinding puas2..biar awk fhm betapa terseksanya sy melyn karenah awk

awk brg buatan msia (sy rasa cmtu la kot..).oleh sebab itu,sy ingtkn bile awk dh kt msia, awk akn sygkn country awk abis2an dgn menunjukkn prestasi yg amat cemerlang. dulu masa awk dgn sy kt australia,sy ingt lg..awk mmg wt perangai ultimate awk.penah satu time tu,sy tgh wt asaimen..asaimen pnting la awk..40% pnya weightage..tp awk wt merajuk dgn sy.ntah ape la silap n cuai sy time tu, awk running scan awk smpai pagi sok pn x abis2 lg.sebab sy sentap gileeeeeeeeee dgn awk,sy tido dulu..last2 asaimen ntah ke mn ape pn ke mn.ingtkn bile dh bgn pagi2,mood awk dh jd baik.tp tgk2 awk hang la pulak pagi tuh.dh la hang, scan lak x abis2 dr smlm..ternyata awk ni mmg la x gune sgguh, smpai sy kena mntak kwn sy tlg printkn asaimen sy n sy brlari2 mcm pmpuan lepas kena talak utk ke ofis dia semata2 nk ambik asaimen yg dia tlg printkn tu.ni sume slh awk la!! uwaaaaaaaaa!!

awk,kalau dgn org lain awk nk wt perangai ok la..sy fhm.mungkin sebab faktor keserasian tu xde.ataupn org tu x suit dgn awk.tp dgn sy yg tuan empunya ni awk nk perangai jgk ke?? sy pnyala jaga awk sebaik mgkin..lama lak tu sy jaga awk,dh dekat 5 thn dh.kalau la awk ni manusia, awk ni dh lama dh bleh masuk kindy n x pn dh dekat nk masuk primary schools dh.ke awk saje perli sy sbg tuan empunya awk ek?? mentang2 la sy bodo n bimbo n lembab, awk pn turut sama menggembleng tenaga mengikut karakter sy. mentang2la sy la katik n berjln lembab ala2 geisha jpn sdg brjln, awk pn turut sama jd lembab jgk yekkkk.sy tau la awk pnya microsoft x.p home edition x genuine, speaker pn bkn altec lansing, microsoft office pn still 2003 pnya version, processor pn intel celeron je n RAM pn just 256MB, tp jgnla adooooooo cmni awk!! siapla awk nanti. mentang2 la awk jd bini tunggal sy skrg, awk wt perangai gile awk ye. tggu la dlm bpe bln lagi, insyaallah awk akn dimadukn oleh sy n sy x kn ambk peduli psl awk lg. bia awk tau time tu ape yg sy rasakn selama ni...

sebab ke-slow-an awk mlm ni, sy sggup bersengkang mata ber-eyebag-kn mata beruang panda semata2 nk cari apa punca awk jd gile mlm ni.ke awk dh nk menopaus ek??? ke awk tgh dtg bln?? ape2 pn awk,tlgla jgn wt perangai lg. tggula sy belikn madu awk dulu, pastu awk xnk on terus pn xpela.ok? ni sy nk bgtau awk,akibat perangai awk mlm ni, sy dh leh wt mcm2 perkara dh.sy dh abis mkn megi, dh abis mkn keropok sayur, dh siap pegi toilet, dh siap tgk cite..n by the time tulis entry ni,sy dh lapa blk la awk. sy bile dh jd sentap cmni mmg susah gile. tibe2 nafsu mkn gajah sy meletus dr perut sy yg berlipat2 ni. bile sy sentap, mulala sy mkn x hengat dunia.awk ni mmg saje kn...saje nk mgemukkn sy kn? dh la sy terkenal sbg pmpuan berperut dinasour di kalangan kwn2 puaka sy.jd jgnla awk menjatuhkn imej sy yg dh sedia buruk ni.plissss ek awkkkk....

apa2 pn,sy harap pasni awk ok ek.kite kira kosong-kosong ek.sy dh maafkn awk jauh di sudut ati sy n sy harap awk pn maafkn sy sbb byk berkasar dgn awk selama ni.harap2 pasni kuasa kuda awk memecut laju sepantas kilat tau.hehehehe

bye2 awk..sy syg awk walaupn awk sgt adooooo!!!

(terpksa la aku mggunakn bhasa yg sopan cket mlm ni utk menjaga silaturrahim aku dgn laptop vintage aku ni..uwaaaaaaaaaa!! )

Labels:

let the curtain falls. 10 any comments?

Saturday, March 7, 2009
7:59 AM

beberapa purnama dahulu kala, sewaktu aku mls blk bilik sendiri (walaupn dh ade bilik sndiri, tp suka menyemak n tumpang tdo kt umh org lain..nasib baik x smpat bpuaka je lg bilik aku tu), aku telah mencapai kata muktamad..MLM NI NK TDO MUV. mls blk umh sndiri sbb jauh sgt. jd abis je keje cleaning pd mlm2 yg separuh buta tu, trkocoh2 aku jln cpt2 nk smpai bilik kwn aku kt MUV nih sbb x thn sejuk. jln pn jd kocoh2 la sbb almaklumlah, aku katik tp kaki ku still mantap n comel. hehe. jl2n pnye jln…ade la dlm 3 minit (mmg dh abis cpt la tu..tu la catatan terbaik aku selama 2 thn ni), akhirnye smpaila ke tmpat arah destinasi..x lain x bkn mestila unit 129. sbnrnye tu ex-umah aku, tp thn ni blah sbb x thn dgn sewa mhl. org bduit yg kaya2 mmpu la dok ctu, aku yg papa kedana mmnjg ni kena sedar diri la cket..

aku pn medail la nmbor handset kwn aku ni (aku namakn dia jebon 1, sbb prngai dia mcm jebon..hehe). dan aku dgr suara jebon 1 di hujung talian…

” hoi, cpt2!!! buka pintu cpt!!! aku dh separuh mati kesejukan kt lua ni..”

jebon 1 tu pn separuh kocoh la jln ke arah pintu dpn (separuh kocoh sbb dia pnya kaki tggi bape cm je dr aku, x byk beza pn..hehe). aci buka pntu je, aku tnya soalan fevret aku la..

” woi. ade air sedap x? aku dhaga ni…tekak aku haus. cleaning td penat. sampah byk!!! “

” ape ko ingt umh aku ni kedai runcit?? ingt ko puteri raja nk sedia sume yg sdp2 kt ko?? umah aku xde air sedap mlm ni. yg plg sedap pn ade air paip. kalo nk, pg ambk sndiri “.

pastu dia terus masuk bilik. ape la pnya bangang perangai. ade ke patut dia lyn tetamu cmni. xpe2. ada ubi ada batas. ada ari, berjet2 aku bls. aku pn mengorak langkah menuju ke dapo. bukak drawer2 kitchen n cari air lain yg boleh dikategorikn sdp utk diminum. smgt aku mencari ni..tp drawer brselerak cket la. dan2 tu aku rasa mcm tgh wt treasure hunt lak.hehe. xpe2. still x putus asa. alang2 mnyeluk pekasam, bia smpai ke pangkal lengan. ape lg, aku pn grab kerusi kt hall, n letak kt kitchen sbb ade sstgh drawer tu aku x smpai sgt nk buka. pnjat pnyela pnjat, cari pnye cari…xde jmpe air sdp. coffee pn xde. pathetic btl la..dulu masa aku ade dlm umh ni, dapo unit 129 ni selalu memaintainkn zmn renaissance nye. mcm2 ade…smpai boys pn slalu balun brg dr umh ktorg. ending nye, minum air paip je la aku mlm tu.. sedih wei =(

pastu aku masuk bilik jebon 1 ni la, sbb bilik dia hangat cket coz ade heater. masuk2 je, br la aku tau yg jebon 2 (dia umh sbelah, unit 128) ade rupenya. xtau la dia wt ape. dok belek laptop utk wt ape bnda tah..n sama la jgk dgn jebon 1. tgh pulun belek lptop jgk..tp yg jebon 1 ni aku dh tau ape kegiatan mlm dia. utk dia, bilik tu ibarat ofis…which is bnyik keypad laptop akan ketup-ketap mmnjg. kalo xde bilik, maka ofis pn xde, maka si jebon ni akn kemungkinan besar bakal sasau jangka pjg. aku lak depresi la xde org lyn. masing2 dgn laptop. ewah2, mentang2 la dtg aku x dijemput, pndang pn x mau, cmni cara korg lyn aku yekkk…siot!!!!!

depress pnye depress, guling kiri, guling kanan…aku dpt rasa aku dh terbang melayang. hehe. ape lg..tu nk tdo la tu tanda nya. ari tu mmg pnat nk mmpos sbb pagi keje SAMBAL, mlm keje cleaning…jd aku pn x byk ckap sgt la mlm tu. tp sblum tdo tu, suara aku memecah keheningan mlm…

“korg, mlm ni aku pnt. aku nk tdo ats katil mlm ni. bleh x?”

jebon 1 wt bodo je. mata still fokus kt skrin lptop. aku masa tu naik heran pn ade.jin mana yg rasuk pmpuan ni smpai dia syp cmni? jin laptop ke?? ke jin bisu?? eh gasakla..biala dia. pastu jebon 2 la yg lyn..nasib baik.hehe

” ape beza tdo ats dgn tdo bwh? “

” YELA. TDO ATS TU TDO ATS KATIL, TDO BWH TU TDO ATS LANTAI. TU LA BEZA DIA “

sementelaah tu, tgn jebon 1 bhenti ketup-ketap. jebon 1 pndang jebon 2, jebon 2 pndang jebon 1, dgn pndangan yg x pcaya n mata yg x bkedip2 tu. aku sbg saksi mula dh garu kepala, smbil bmonolog,“ape yg x kena dgn jwpn aku ni…”

” asyi, awk fhm x soalan sy??? sy tau la tdo ats tu tdo ats katil, tdo bwh tu tdo ats lantai, yg tu x yah la cakap. sume org pn tau. yg sy mksudkn ni beza dr segi feeling ke, lg syok tdo ke…”.

nada jebon 2 time tu dh mcm bengang pn ade, x caye dgn jwpn aku pn ade. elehhhh, ingt aku takut!!! hehe.

dan2 tu jebon 1 br bsuara…

” Oh my god asyi!!!! ape jd dgn ko ni??? aku x sangka ko sebuduh ni. sejak ko dok sorg2 ni, btmbah parah bimbo ko..ko jgn bwk virus bimbo ko jangkit kt aku sudah. ishhh la, seee….betapa buduh nye la pmpuan ni. xtau la aku nk lempang ke nk kecian sbb x pnh jmpe org mcm ko ni “

si jebon 2 dh start wt perangai la..dh mula la gelak ketawa mengekek keldai dia tu. si jebon 1 wt muka yg mcm xtau la nk ketawa ke atau nk kesian. tp aku still x puas ati lg nehhh…still nk menegakkn benang yg basah:

” ape lak wei. btl la tu aku cakap. tdo ats tu tdo ats katil la, tdo bwh tu tdo ats lantai la. ape yg bimbo nyeee…smpai ati korg “

xpe syi, tdo2. lg byk awk ckap, xtau la ape lg yg kuar dr mulut awk”

” ye asyi. baik ko kroohhh je la. aku leh mereng kalo ckap dgn ko lama2..”

wuuuaaa….seee, tgamak weh ckap cmtu kt aku. aku pnya la jwb dgn hati yg luhur suci murni, ade suruh aku masuk tdo cenggitu je. makan ati brulam jantung aku mlm tu

mlm tu, setelah mlm semakin pekat (ayat x leh blah..hehe), aku akhirnya trtdo. tp tidurku pnuh dgn tnda tnya which is 1001 psoalan yg masih blum tjwb =(

KESIMPULAN: JGN JD MCM AKU !!!! OTAK AKU SUMPAH KRONIK YG XLEH PBETUL DH!!!

Labels:

let the curtain falls. 2 any comments?

Wednesday, March 4, 2009
6:27 AM

arakian dahulu (x ingt bile, tp ni masa kt aussie dulu la), ktorg wt assgmnt discussion. kalo x silap psl asgmnt linguistic kot. ahli2 yg joinnye x ramai. ade jebon 1, jebon 2 n aku je. pastu masing2 sakit otak dgn asgmnt ni, pastu ape lg ktorg jd off-task la jap. ckap2 kosong la konon. pastu tibe2 jebon 1 ni trlintas nk test general knowledge aku..tu mmg siot la sbnrnya. dh tau aku mls nk ambk tau hal2 ni, ade ati nk tnya aku. tp xpela kn. sbb aku pn nk tnjuk terer jgk..jd aku pn stuju. pastu jebon 1 tnya jebon 2 ape yg ptut ditnya kt aku ni. dia ckap “kalo boleh, tnya yg senang basic2 dh la.tu pn blum tntu dpt jwb”. pastu mesyuarat pnye mesyuarat, kata sepakat telah dicapai. jebon 2 tnya aku, “sape nama angkasawan negara kte yg bjaya ke angkasa lps?”. elehhhh…ingt aku xtau la tu. dgn megahnye aku jwb, “aku tau la ngok. syed muzaffar n faiz. kn?”. ape lg..terbuntang la mata dua ekor tu. mata dua ekor tu dh la kecik, jd kalo terbuntang pn, buntang nye xleh la nk lwn dgn kebesaran n kechantekan mata aku nih. hehe. pastu dua ekor ni pn angguk tnda btl. pastu diorg nk move on ke soalan seterusnye. kalo korg tgk muka diorg time tu, bapak seryes mcm muka pnggubal soalan SPM pn ade. eksyen x bleh blah dua ekor ni. tp blum smpat diorg bg soalan, aku tnya diorg blk…

” 2 angkasawan tu sbnrnya pg mn??? bulan ke?? “

” hah??? bulan ?? bukanla wei. diorg pg angkasa lps je. x smpat nk mastautin kt bulan “

” o, cenggitu. abis tu, bile diorg nk blk bumi? “

” ape la ke buduh otak ko ni. diorg dh blk lama dh. xde org nok dok lama2 kt pusat angkasa tu “

aku time tu sbnrnya dh xde soalan dh nk tnya. tp ade ntah wayar mn tah yg short dlm batu jemala aku ni, dgn konfidennye aku tnya…

” korg, PUSAT ANGKASA LEPAS TU KAT NEGARA MANA ? “

time tu kn wei, muka aku penuh dgn sinar harapan…konon2 menagih sebuah jwpn konkrit la dr org yg lg berilmu. tp yg aku dpt….

KAHKAHKAHKAHKAH…

diorg tibe2 gelak yg sampai tgn hentak2 meja tu. skali tgk, aku rasa gaya diorg time tu mcm beruk yg terlepas dr zoo pn ade jgk. mcm tarzan betina pn ade jgk.

” wei, ape kena ni wei. aku tnya btl la ni. pusat angkasa lepas tu kt negara mn? aku nk tau ni…”

” ape la ke bahlol soalan ko ni. ko ingt kt angkasa lps tu ade negara2 ke? ade negeri2? cmtu? “

” hish la. mn la tau wei. kot2 pusat angkasa lps tu trletak dlm negara US…”

oooo, ko ingt..kalo bnda tu trletak btl2 dlm US, kira dia hak milik US la. asyi, betapa buduhnye ko !!!!! “

aku dan2 tu muhasabah diri mengenangkn kebuduhan diri sndiri. tp smpai skrg aku x fhm nape diorg ckap itu adalah bimbo. xpe2. sbnrnya dua ekor jebon ni bknnya hebat sgt pn. bab2 mcm ni diorg hebat la.. blagak la buli org buduh mcm aku. tp bab2 lain especially IT (tmbah2 jebon sekor ni), mmg la bengap yg teramat. aku rasa kalo dia idop zmn paleolitik pn, dia leh survive kot. dia msti jd org yg plg pndai IT kalo dia dok dlm zmn tu. hehe

setelah cite ni tersebar kt khalayak macquarie, ada la cadangan2 yg bernas yg tlg diutarakan utk tlg membantu mnjwb soalan bodo aku ni. zye mencadangkan penduduk2 macquarie pg ke angkasa lepas dan dari kapal angkasa itu, sume pakat2 lepaskn seutas tali.tgk tali tu jatuh kt negara mn....zye ckap "mana la tau kot2 jatuh kt tmpt ko..iaitu BACHOK kelantan yg adooooo tu!!!".waaaahhhh,sentap aku!! siot pnya suggestion. aku tertelan air liur terduduk ala2 nangka busuk dan2 tu sbb sentap sgt.hehe

kesimpulan..utk menjadi bimbo, ingredient pertama yg haros lah ade ialah CUN. plg krg, CUN mcm AKU !!!! hahahhaha (kesimpulan lgsung tiada kaitan dgn jln cite)

Labels:

let the curtain falls. 5 any comments?

profile

Name: Syira Zawawi
Age: I'll be a year older on every 30.10.86.

Love Me & I'll Love You
Hate Me & I'll Hate You

Syira Zawawi

Create Your Badge

about me

i am a teacher yet seldom i practise what i preached.i'm so sorry. i'm just a normal human being

loves and hates

Loves talking, sleeping and eating (hopeless creature!)

gossip


other worlds

meriah.u.oll
fathiah
jannah
zyerila
izat
lysa
saiful anuar
sheera
hanafi
kak nisa
fauzi
miza
mard
cohort 3 blog
jarod
sufy

reminiscence

March 2009
May 2009
October 2009
December 2009
January 2010
March 2010
April 2010
June 2010
December 2010

credits

designer